Ontdek een verborgen parel in het adembenemende Albanië, Kosovo en Montenegro en wandel langs de mooiste trajecten van de “Peaks of the Balkans”.

Ontdek deze verborgen parel in het adembenemende Albanië, Kosovo en Montenegro en wandel langs de mooiste trajecten van de “Peaks of the Balkans”.

Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail

De Balkan Trail

Deze grensoverschrijdende wandeltocht leidt je langs fantastische en nog grotendeels ongerepte berglandschappen, langs authentieke bergdorpen met een ongekende gastvrije bevolking en door drie onvergetelijke landen, nl. Albanië, Kosovo en Montenegro.

Je doorbreekt letterlijk de grenzen, dat is wat de Peaks of the Balkans Trek doet. Dit is een droom voor elke avontuurlijke wandelliefhebber. De tocht neemt je mee door een van de mooiste natuurgebieden van Europa en geeft je tegelijkertijd een unieke kijk in het leven van dit geïsoleerd gebied waar de tijd lijkt stil te staan.

The Peaks Of The Balkan hebben de World Travel & Tourism Award gewonnen en behoort tot de allermooiste wandelroutes ter wereld.

Meer info Boeken

Don't limit your challenges but challenge your limits Join the trip

De route

De Peaks of The Balkans is een uitdagende wandelroute doorheen het ongerepte berggebied van Albanië, Kosovo en Montenegro.

De route die we hebben uitgestippeld zal het hart van elke avontuurlijke wandelaar sneller doen slaan. We hebben namelijk de mooiste stukken geselecteerd zodat je in één week tijd het beste van deze trekking zal meemaken.

De route zou een paar jaar geleden onmogelijk zijn geweest. Met de nieuwe grensovergangen kan je deze unieke trektocht ondernemen die de meest verbazingwekkende berggebieden van het niet langer geïsoleerde Albanië, het nieuwe onafhankelijke Kosovo en het beroemde Montenegro verbindt.

Massatoerisme is hier iets uit een andere wereld en je reiservaring is dan ook gegarandeerd authentiek.

Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
map of the route
Elevation map of the area
Highlight
Highlight
Highlight
Highlight
Highlight
Highlight
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail

Het Weekschema

Aangezien de landen Albanië, Kosovo en Montenegro niet de meest eenvoudige landen zijn om zelf een gedetailleerde wandelvakantie te plannen, hebben we een volledig weekprogramma uitgestippeld zodat je de mooiste highlights kunt zien in een vrij korte periode van 5 volle wandeldagen.

Praktisch

Wanneer?

The Balkan trail gaan door in de zomer van 2021. Er zijn 12 afreisdata die reeds vaststaan:
 • Zaterdag 3 juli tot zaterdag 10 juli (sold out)
 • Zondag 4 juli tot zondag 11 juli (sold out)
 • Zaterdag 10 juli tot zaterdag 17 juli (sold out)
 • Zondag 11 juli tot zondag 18 juli (sold out)
 • Zaterdag 17 juli tot zaterdag 24 juli (sold out)
 • Zondag 18 juli tot zondag 25 juli (sold out)
 • Zaterdag 24 juli tot zaterdag 31 juli (sold out)
 • Zondag 25 juli tot zondag 1 augustus (sold out)
 • Zaterdag 31 juli tot zaterdag 7 augustus (sold out)
 • Zondag 1 augustus tot zondag 8 augustus (sold out)
 • Zaterdag 7 augustus tot zaterdag 14 augustus
 • Zaterdag 14 augustus tot zaterdag 21 augustus

Hoeveel kost het?

 • €490 (exclusief vluchten)
 • €890 (inclusief vluchten & shuttle)

Waarom mee op The Balkan Trail

De landen Albnië, Kosovo en Montenegro zijn niet de meest eenvoudige landen om helemaal alleen op uit te trekken als je er nog nooit geweest bent of pakken ervaring hebt. Onze gidsen hebben een prachtig traject uitgestippeld die iedereen met een gezonde basisconditie zou moeten kunnen afleggen. Daarbovenop krijg je nog het volgende:

 • Overnachting op bijzondere plaatsen in de natuur en bij de lokale bevolking
 • Een gebalanceerde route
 • Een betaalbare prijs
 • De volledige logistieke organisatie (lokaal transport, trailbooks, overnachtingsplaatsen, Nederlandstalige gidsen, optionele Balkan Meals...)

De opties

 • Vluchten heen en terug: €400 p.p. (zie ook bij "meer informatie vluchten")
 • The Balkan Meals (volpension - 5 dagen lang tijdens de trail): €120 p.p.
 • Huur kampeermateriaal (tent, slaapzak en matje): €65 p.p.
 • Bagagetransport: €120 p.p. Het bagagetransport (*) gebeurt tijdens de balkan trail door ezeltjes of paardjes. Die zullen alles naar het volgende basecamp vervoeren en wordt tijdens de trail de beste vriend van iedereen.
 • Wandelstokken: €11 p.p.
 • Reisbijstandsverzekering: €39 p.p.
 • Annuleringsverzekering: €49 p.p.

(*) Als je bagagetransport hebt bijgeboekt is het belangrijk dat je enkel de meest essentiële zaken meeneemt op je trektocht. Je bagage mag max 15 kg pp wegen, dit is inclusief camping gear (tent, matje, slaapzak) dat meestal rond de 5 kg weegt. Dit om het dierenwelzijn van de paardjes of ezeltjes te respecteren en hen niet te overladen. Rugzakken en gewone zakken zijn toegelaten, geen hardcases!

In het basecamp in Plav kan je overbodige spullen achterlaten. Neem hiervoor een extra tas met bagagelabel mee. 

Wat met Corona?

We gaan ervan uit dat in de zomer van 2021 er nog weinig reisbeperkingen zullen zijn

We zijn er op dit moment dan ook van overtuigd dat de reis zonder problemen zal kunnen doorgaan. Wanneer de reis onverwacht toch niet zou kunnen doorgaan omwille van restricties door het Coronavirus zul je steeds gratis kunnen annuleren of omboeken naar een andere datum.

Boek zonder zorgen met onze annuleringsverzekering Dankzij de annuleringsverzekering kan je tot een maand voor vertrek annuleren zonder een reden te hoeven geven.

Binnen de laatste maand voor vertrek kan je nog steeds annuleren maar dan enkel met een geldige reden, deze staan beschreven in onze annuleringsvoorwaarden.

Extra informatie vluchten & shuttleservice

Wekelijks zal er vanuit België (Brussels Airport Zaventem) & Nederland (Amsterdam Airport Schiphol) een vlucht vertrekken naar Montenegro (Podgorica Airport)

Vertrek op zaterdag 03/07, zondag 04/07, zaterdag 10/07, zondag 11/07, zaterdag 17/07, zondag 18/07, zaterdag 24/07, zondag 25/07, zaterdag 31/07, zondag 01/08, zaterdag 07/08, zaterdag 14/08

- Vertrek Brussels Airport Zaventem: 10h15
- Vertrek Amsterdam Airport Schiphol: 10h00
- Aankomst in Podgorica Airport om 14h15 voor beide vluchten

Terug op zaterdag 10/07, zondag 11/07, zaterdag 17/07, zondag 18/07, zaterdag 24/07, zondag 25/07, zaterdag 31/07, zondag 01/08, zaterdag 07/08, zaterdag 14/08

- Vertrek in Montenegro (Podgorica Airport): 15h00
- Aankomst in Brussel Airport Zaventem: 19h15
- Aankomst in Amsterdam Airport Schiphol: 22h15

The Balkan Trail voorziet bij je aankomst speciale shuttleservice van Podgorica Airport naar het basecamp in Plav (3,5 uur heen). Ook voor de terugkeer naar Podgorica City de laatste dag wordt er speciaal bustransport voorzien (3,5 uur terug).

Deze shuttleservice is gratis voor de deelnemers die vluchten hebben geboekt via The Balkan Trail. De deelnemers die geen vluchten hebben geboekt via The Balkan Trail of reeds in Montenegro zijn, kunnen ook gebruik maken van de shuttleservice. De kostprijs is €49 per persoon (heen en terug) en vertrekt ook aan Podgorica Airport die slechts op 10 minuutjes van het centrum ligt en je makkelijk met een taxi kan bereiken.

We raden aan om deze shuttleservice bij te reserveren zodat je zonder zorgen rechtstreeks wordt afgezet aan het basecamp want het is een heel eind rijden.

Wie liever op eigen houtje komt: dit is zeker mogelijk, je kan aansluiten bij de groep aan de luchthaven van Podgorica Airport of je komt rechtstreeks naar het basecamp in Plav.

FAQ

Je slaapt een week lang in je eigen tentje op unieke slaapplaatsen (6x). Op de meeste plaatsen zijn alle sanitaire faciliteiten aanwezig. Maar eenmalig zal je het moeten stellen zonder douches, wanneer je in "The middle of Nowhere" bent.

De laatste nacht bieden we opnieuw een camping aan in Podgorica (excl.€25), maar je kan ook apart een leuk hotel boeken in Podgorica waar je vlucht dan opnieuw vertrekt naar België of Nederland.

Tijdens de Balkan Trail zal je genieten van de locale specialiteiten van het desbetreffende land waar je op dat moment doortrekt (Albanië, Kosovo of Montenegro).

We raden je aan om de Balkan Trail Meals bij te boeken (we bieden ook de vegetarische versie aan). Deze worden telkens met liefde geserveerd door de eigenaars van de guesthouses (of campings) waar we onze tentjes mogen plaatsen. Hierin is elke dag inbegrepen: een uitgebreid ontbijt, lunchpakket en een heerlijk diner. Dit alles kost slechts €120 p.p. voor een hele week. Zo steunen we ook de lokale bevolking.

Onderweg kom je namelijk zo goed als geen supermarkten tegen en na een stevige dag wandelen is het leuk om je voetjes onder tafel te stoppen en te genieten van het eten en de enorme gastvrijheid van de lokale bevolking

Het full pension stopt op vrijdagmorgen in Vusanje (Montenegro)

Je krijgt aan het begin van de trip een volledig uitgestippeld trailbook waarop alle routes en bezienswaardigheden uitgebreid staan gedocumenteerd. Dit zou je in principe in staat moeten stellen om de route volledig zelfstandig te ondernemen.

Per trail zijn er ook ervaren Nederlandstalige gidsen aanwezig die je in de moeilijke gevallen kunnen helpen. Elk team krijgt ook een GPS-Tracker mee (incl. noodsignaal) waarmee je alarm kunt slaan in noodgevallen.

 • 6 kampeer-overnachtingen op unieke plaatsen bij de lokale bevolking van Albanië, Kosovo en Montenegro langsheen de Balkan Trail
 • Trekking- en grensovergansvergunningen, toegangstickets voor National Parks...
 • Alle interne transporten
 • Begeleiding door ervaren gidsen
 • GPS tracking systeem voor noodgevallen
 • Trailbook The Balkan Trail
Internationaal paspoort

Voor de landen Montenegro en Kosovo is een ID kaart voldoende, maar voor Albanië heb je een internationaal paspoort nodig. Zowel de ID kaart als het internationaal paspoort moet minimaal 3 maand geldig zijn bij aankomst.

Eigen tent

Kies je voor je eigen tent dan neem je ook je eigen matje en slaapzak mee (minimaal 3-seizoens).

Balkan Trail camping gear (€65 p.p.)

Indien je kiest voor de optie Balkan Trail Camping Gear dan krijg je je tent, matje en slaapzak aan het begin van de route. Dit materiaal is vervaardigd uit de meest weerbestendige materialen en weegt in totaal +/- 5 kg.

Neem ook goede wandelschoenen mee waarbij je je comfortabel genoeg voelt om een lange trektocht aan te gaan.

Bereid je voor op wisselende weerspatronen. Neem zeker beschermende regenkledij mee en een aantal warme kledingstukken. Vooral ’s avonds kan het fel afkoelen.

Een uitgebreidere lijst van wat je dient mee te brengen zal ruim op tijd naar je doorgestuurd worden, maar hieronder heb je alvast de belangrijkste zaken op een rijtje:

 • Drinkfles van 1 tot 1,5 liter
 • Dagrugzak 30 tot 45 liter
 • Koplamp
 • Regenjas / poncho
 • Trektshirt (synthetisch, geen katoen)
 • Wandelbroek (lang, kort of afritsbaar)
 • Fleece
 • Paar sokken per wandeldag
 • Hoofddeksel voor bescherming tegen de zonlamp
 • Lichte handschoenen
 • Zonnebril
 • Zonnecrème
 • Gsm, gps, camera...
Kampeermateriaal kan je zelf voorzien of bij ons huren (€65 extra per persoon). Als je je eigen materiaal meeneemt zorg er dan zeker voor dat het heel degelijk gear betreft. (3-seizoenstent + compact matje + slaapzak).
1 stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) van maximaal 8 kg en 1 accessoire (bv. een handtas of laptop) (max. 40 x 30 x 15 cm) zijn inbegrepen in de basisprijs van de vlucht (trekrugzakken behoren niet tot deze categorie)

Je kan een stuk ruimbagage: L + B + H max. 158 cm en max. 23 kg bijboeken voor zowel heen als terug en dit voor de totaalprijs van €50 p.p. (trekrugzakken behoren tot deze categorie)

Voor iedereen tussen de 16 en de 65 jaar met een goede basisconditie. De trail bestaat uit een stevige portie fysieke activiteit dus een goede basisconditie en gezondheid is een must.

We organiseren reeds enkele jaren trekkings in Ijsland. Daar reizen de meeste mensen solo (40%) of in groepjes van 2,3 of 4 personen (60%). De meeste reizigers komen uit Nederland & België. De gemiddelde leeftijd ligt op 34 jaar met een groot stuk twintigers, en de rest heel verspreid tot boven de 60: Iedereen die zich fit genoeg voelt om een 7-daagse trekking te doen kan The Balkan Trail aan.

Bij wijze van referentie: als je goed 5 kilometer kan stappen kan je deelnemen aan de trekking. Kan je makkelijk 10 kilometer stappen dan hoef je je al helemaal geen zorgen te maken. Wie 20 kilometer kan stappen zal deze trekking makkelijk vinden.

Bij elke vertrekdag zal er een team van ervaren gidsen mee zijn die de trail goed kennen en de mooie routes en slaapplaatsen hebben uitgekozen. Ze zullen er ook zijn als support mochten er problemen optreden tijdens de trail zelf.
De groep bestaat uit +/- 30 personen die afreizen. Bij het wandelen zelf zal de groep sowieso uitgesplitst worden in meerdere kleine groepjes.

Dit kies je zelf... Albanië, Kosovo en Montenegro zijn absoluut geen gemakkelijke landen om helemaal alleen op uit te trekken als je er nog niet geweest bent of geen pakken ervaring hebt. Onze gidsen hebben een prachtig traject uitgestippeld dat eenieder met een gezonde basisconditie zou moeten kunnen afleggen. Je zult dagelijks een briefing krijgen en ze zijn er als back-up voor mocht je hulp nodig hebben. Het is niet de bedoeling dat er in één groep wordt gewandeld, maar wel dat iedereen zijn of haar eigen tempo bepaalt.

Doorheen de week zul je in totaal zo'n 75 km afleggen en de etappes variëren tussen de 10 en de 20 km per dag. De dagen zijn goed verdeeld en uitgebalanceerd zodat er een mooie verdeling is tussen het aantal afgelegde kilometers en het aantal overwonnen hoogtemeters.

Ja, je kan je rugzak zelf dragen, maar vaak is het aangenamer om minder gewicht te moeten dragen tijdens het wandelen zelf.

Daarom bieden we bagagetransport (*) aan met een ezeltje (of paardje). Dit houdt in dat zowel je rugzak als je kampeermateriaal op de rug van een ezel wordt gebonden en van de ene slaapplaats naar de andere wordt gebracht. Door dit bagagetransport aan te bieden steunen we de lokale bevolking.

We raden echter wel aan om ook een goede dagrugzak mee te nemen om tijdens de dagelijkse trails te dragen. Hier kun je een aantal snacks, water, regenjas... in bewaren.

(*) Als je bagagetransport hebt bijgeboekt is het belangrijk dat je enkel de meest essentiële zaken meeneemt op je trektocht. Je bagage mag max 15 kg pp wegen, dit is inclusief camping gear (tent, matje, slaapzak) dat meestal rond de 5 kg weegt. Dit om het dierenwelzijn van de paardjes of ezeltjes te respecteren en hen niet te overladen. Rugzakken en gewone zakken zijn toegelaten, geen hardcases!

In het basecamp in Plav kan je overbodige spullen achterlaten. Neem hiervoor een extra tas met bagagelabel mee. 

Je hebt een goeie basisconditie nodig voor The Balkan Trail.

Je wandelt meestal tussen de 5 - 8 uur per dag en wandeluren kunnen ook langer zijn om passen of pieken over te steken (meestal optioneel). De dagelijkse stijgingen zijn meestal rond de 900 tot 1000 meter.

Hoewel je dus geen ervaren trekker hoeft te zijn heb je wel best een gezonde basisconditie

Sowieso zijn er ook steeds de gidsen om je te begeleiden als je eens een mindere dag hebt.

Join The Trip

Je kan je nu inschrijven voor The Balkan Trail

Boek jouw avontuur

Calendar loading