Ontdek een verborgen parel in het adembenemende Albanië, Kosovo en Montenegro en wandel langs de mooiste trajecten van de “Peaks of the Balkans”.

Ontdek deze verborgen parel in het adembenemende Albanië, Montenegro en Kosovo en wandel langs de mooiste routes van de “Peaks of the Balkans”.

Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail

De Balkan Trail

Deze wandeltocht leidt je door grotendeels ongerepte berglandschappen, langs authentieke bergdorpen met een ongekend gastvrije bevolking in drie unieke landen: Albanië, Montenegro en Kosovo.

De "Peaks of the Balkan" route is een droom voor elke avontuurlijke wandelliefhebber, waarbij je letterlijk de grenzen doorbreekt. De tocht neemt je mee door een van de mooiste natuurgebieden van Europa en geeft je tegelijkertijd een unieke kijk in het leven van dit geïsoleerde gebied waar de tijd lijkt stil te staan.

De trektocht won eerder de World Travel & Tourism Award en behoort tot de allermooiste wandelroutes ter wereld. Bovendien is deze route UNESCO werelderfgoed. Unesco noemt de regio zelfs onvergelijkbaar, uniek en van groot belang voor de hele wereld.

Meer info BOEK NU!

Don't limit your challenges, challenge your limits. Join the next trip

De route

Onze uitgestippelde route, deel van the Peaks of The Balkans, is een uitdagende wandelroute die het hart van elke avontuurlijke wandelaar sneller zal doen slaan. We hebben de allermooiste plaatsen uitgekozen zodat je in één week tijd het beste van deze trekking zal beleven.

De route zou een paar jaar geleden onmogelijk zijn geweest. Dankzij de nieuwe grensovergangen kan je deze unieke trektocht ondernemen, die de meest verbazingwekkende berggebieden van het niet langer geïsoleerde Albanië, het nieuwe onafhankelijke Kosovo en het beroemde Montenegro verbindt.

Van massatoerisme is hier nog lang geen sprake, wat je reiservaring dan ook gegarandeerd authentiek en uniek zal maken.

Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
map Balkan Trail
Highlight
Highlight
Highlight
Highlight
Highlight
Highlight
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail
Highlight The Balkan Trail

Het Weekschema

Aangezien de landen Albanië, Kosovo en Montenegro niet de meest eenvoudige landen zijn om zelf een gedetailleerde wandelvakantie te plannen, hebben we een volledig weekprogramma uitgestippeld zodat je de mooiste highlights kunt zien in een vrij korte periode van 5 volle wandeldagen.

Praktisch

Wanneer?

Tijdens de zomervakantie van 2022 zijn er elke week 2 vertrekdata naar de Balkan Trail. Vanaf 2 juli tot en met 25 september reizen we elke week af op zaterdag en zondag.

Hoeveel kost het?

 • €490 (exclusief vluchten)
 • €790 (inclusief vluchten & shuttle)

Waarom mee op The Balkan Trail?

De landen Albanië, Kosovo en Montenegro zijn niet de meest eenvoudige landen om er helemaal alleen op uit te trekken als je er nog nooit geweest bent of weinig ervaring hebt. Onze gidsen hebben een prachtig traject uitgestippeld dat iedereen met een goede conditie en gezondheid zou moeten kunnen afleggen. De trail is op zijn minst uitdagend, maar onze gidsen zijn er om je te helpen.

Daarnaast zorgen we met The Balkan Trail ook voor:

 • Overnachtingen op bijzondere plaatsen in de natuur én bij de lokale bevolking
 • Een gebalanceerde route
 • Een betaalbare prijs
 • De volledige logistieke organisatie (lokaal transport, trailbooks, slaapplaatsen, Nederlandstalige gidsen, optionele Balkan Meals...)

Wat met Corona?

Reizen naar de Balkan is toegestaan voor Belgen en Nederlanders, zolang je:

- Volledig gevaccineerd bent of je kan laten zien dat je 1 keer bent gevaccineerd, of;
- Je een negatieve PCR-test hebt van niet ouder dan 72 uur bij aankomst, of;
- Je gedurende de laatste 6 maanden een actieve COVID-19 infectie doormaakte

Boek zonder zorgen met onze annuleringsverzekering: Dankzij de annuleringsverzekering kan je tot 60 dagen voor vertrek annuleren zonder een reden te hoeven geven*.

Binnen de laatste maand voor vertrek kan je nog steeds annuleren maar dan enkel met een geldige reden, deze staan beschreven in onze annuleringsvoorwaarden.

*Dit geldt voor de gehele reissom exclusief de prijs van de eventuele vluchten voor weken die niet geannuleerd zijn.

De opties

 • Vluchten heen en terug: va. €275 p.p.
  Alle vluchtprijzen kan je hier vinden. De prijs van de vlucht is inclusief luchthaven vervoer van en naar het basecamp in Plav. (zie ook "meer informatie vluchten")
 • The Balkan Meals: €150 p.p. (ontbijt, middagmaal en uitgebreid diner - 6 dagen lang tijdens de trail)
 • Huur kampeermateriaal: €65 p.p. (tent, slaapzak en matje)
 • Hotel laatste nacht Podgorica: €35 p.p.
 • Bagagetransport: €120 p.p. Het bagagetransport (*) gebeurt tijdens de balkan trail door ezeltjes of paardjes, maar ook met jeeps. Die brengen alles naar de verschillende locaties waar we overnachten.
 • Wandelstokken: €11 p.p.
 • Reisbijstandsverzekering: €39 p.p.
 • Annuleringsverzekering: €49 p.p.
 • Superflex boekingsvoorwaarden: €25 p.p.

(*) Als je bagagetransport hebt bijgeboekt is het belangrijk dat je enkel de meest essentiële zaken meeneemt op je trektocht. Je bagage mag max 12 kg per persoon wegen, dit is inclusief camping gear (tent, matje, slaapzak), wat meestal ongeveer 5 kg weegt. Het is niet toegelaten om met meerdere personen één bagagetransport te reserveren, dit om het dierenwelzijn van de paardjes of ezeltjes te respecteren en hen niet te overladen. Rugzakken en gewone zakken zijn toegelaten, geen hardcases!

In het basecamp in Plav kan je overbodige spullen achterlaten. Neem hiervoor een extra tas met bagagelabel mee. 

Extra informatie vluchten & shuttleservice

Wekelijks zal er vanuit België (Brussels Airport Zaventem) & Nederland (Amsterdam Airport Schiphol) een vlucht vertrekken naar Montenegro (Podgorica Airport) tijdens de maanden juli, augustus en september

- Vertrek Brussels Airport Zaventem: 10h15
- Vertrek Amsterdam Airport Schiphol: 10h00
- Vertrek Parijs Airport Charles de Gaulle: 10h05
- Aankomst in Podgorica Airport om 14h15 voor beide vluchten

- Vertrek in Montenegro (Podgorica Airport): 15h00
- Aankomst in Brussel Airport Zaventem: 19h15
- Aankomst in Amsterdam Airport Schiphol: 22h15

- Aankomst in Parijs Airport Charles de Gaulle: 19h15

The Balkan Trail voorziet een shuttleservice van Podgorica Airport naar het basecamp in Plav (3,5 uur heen). Ook voor de terugkeer naar Podgorica City de laatste dag wordt er bustransport voorzien (3,5 uur terug).

Deze shuttleservice is gratis voor de deelnemers die vluchten hebben geboekt via The Balkan Trail. De deelnemers die geen vluchten hebben geboekt via The Balkan Trail of reeds in Montenegro zijn, kunnen ook gebruik maken van de shuttleservice voor een meerkost van €75 per persoon (heen en terug). De bus vertrekt aan Podgorica Airport, op 10 minuutjes van het centrum en makkelijk bereikbaar met de taxi.

We raden aan om deze shuttle service bij te reserveren zodat je zonder zorgen rechtstreeks wordt afgezet aan het basecamp want het is een heel eind rijden.

Wie liever op eigen houtje komt, kan aansluiten bij de groep aan de luchthaven van Podgorica Airport of rechtstreeks naar het basecamp in Plav komen. Je wordt er op zaterdag- of zondagavond verwacht om 19h30.

FAQ

Waar slapen we?

Je slaapt een week lang in je eigen tentje op unieke slaapplaatsen. Op de meeste plaatsen zijn er sanitaire faciliteiten aanwezig. Af en toe slapen we op afgelegen slaapplekjes die geen douches hebben, maar no worries, dan zijn er meer dan genoeg rivieren om ons te verfrissen.

De laatste nacht slaap je in Podgorica, waar we een mooi en betaalbaar hotel aanbieden voor slechts €35 pp.

Eten en drinken

Tijdens de Balkan Trail zal je genieten van de lokale specialiteiten van het land waar je op dat moment doortrekt (Albanië, Kosovo of Montenegro).

We raden je aan om de Balkan Trail Meals bij te boeken (we bieden ook de vegetarische versie aan). Deze worden telkens met liefde geserveerd door de families waar we te gast zijn. Hierin is inbegrepen: een uitgebreid ontbijt, een gevarieerd lunchpakket en een heerlijk diner voor 6 dagen. Dit alles kost slechts €150 p.p. én je steunt er de lokale bevolking mee.

Onderweg kom je geen supermarkten tegen, dus na een stevige dag wandelen is het leuk om je voetjes onder tafel te schuiven en te genieten van het heerlijke eten en de enorme gastvrijheid.

Het full pension stopt in het basecamp te Plav (Montenegro). Daar krijg je nog een ontbijt en een lunchpakket voor op de bus richting Podgorica.

Hoe worden de hikes georganiseerd?

Je krijgt aan het begin van de trip een volledig uitgestippeld trailbook in onze app waarop alle routes en bezienswaardigheden uitgebreid staan gedocumenteerd. Dit zou je in principe in staat moeten stellen om de route volledig zelfstandig te ondernemen.

Per trail zijn er ook ervaren gidsen aanwezig die je altijd kunnen helpen. Elk team krijgt ook een GPS-Tracker mee, inclusief noodsignaal voor mocht er een noodgeval zijn.

Wat is inbegrepen in de prijs?
 • 6 kampeer-overnachtingen op unieke plaatsen bij de lokale bevolking van Albanië, Kosovo en Montenegro
 • Trekking- en grensovergang vergunningen, toegangstickets voor de verschillende National Parks...
 • Al het transport ter plaatse
 • Begeleiding door ervaren gidsen
 • GPS tracking systeem (incl. noodsignaal)
 • Trail app van The Balkan Trail
 • Gedetailleerd trailbook van The Balkan Trail
Wat moet ik meenemen?
Internationaal paspoort

Voor Albanië heb je een internationaal paspoort nodig. Kijk zeker goed na of het internationaal paspoort nog 3 maand geldig is bij aankomst, want anders kan dit voor problemen zorgen aan de grensovergangen.

Eigen tent (optioneel)

Je kan ervoor kiezen om je eigen kampeermateriaal mee te nemen: dan heb je naast je eigen tent ook je eigen matje en slaapzak nodig (minimaal 3-seizoens).

Balkan Trail camping gear

Indien je kiest voor de optie Balkan Trail Camping Gear dan krijg je je tent, matje en slaapzak aan het begin van de route van ons en hoef je dit niet mee te nemen op het vliegtuig. Ons kampeermateriaal is gemaakt van de meest weerbestendige materialen en weegt in totaal +/- 5 kg.

Neem ook goede wandelschoenen mee waarin je je comfortabel genoeg voelt om een lange trektocht te doen. Wij raden wandelschoenen type B/C aan om de The Balkan Trail te wandelen.

We sturen je ook nog een uitgebreidere lijst van wat je moet meebrengen ruim voor vertrek.

Kampeermateriaal
Kampeermateriaal kan je zelf voorzien of bij ons huren (€65 extra per persoon). Als je je eigen materiaal meeneemt zorg er dan zeker voor dat het materiaal kwalitatief en compact genoeg is. (3-seizoenstent + compact matje + slaapzak).
Wat met bagage op het vliegtuig?

Inbegrepen in de basisprijs van de vlucht: 1 stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) van maximaal 8 kg en 1 accessoire (bv. een handtas of laptop) (max. 40 x 30 x 15 cm). Opgelet: trekrugzakken behoren niet tot deze categorie.

Voor €50 kan je een stuk ruimbagage (L + B + H max. 158 cm en max. 23 kg) bijboeken voor de heen- en terugreis. Trekrugzakken vallen wel onder deze categorie.
Voor wie?

Voor iedereen tussen de 16 en de 65 jaar met een goede basisconditie. De reis bevat een stevige portie fysieke activiteit, dus een goede gezondheid is een must.

We organiseren reeds enkele jaren trektochten in Ijsland en Noorwegen. Daar reizen de meeste mensen solo (40%) of in groepjes van 2,3 of 4 personen (60%). De meeste reizigers komen uit Nederland & België. De gemiddelde leeftijd ligt op 34 jaar, waarvan een groot deel twintigers zijn, maar voor de rest zijn de leeftijden heel verspreid - tot boven de 60 jaar! Iedereen die zich fit genoeg voelt om een 7-daagse trekking te doen kan mee op The Balkan Trail.

Gaan er gidsen mee?
Elke dag zal er een team van ervaren gidsen mee wandelen die de trail goed kennen en de mooiste routes en slaapplaatsen kunnen uitkiezen. Ze zullen er ook zijn om je t mochte steunen mochten er problemen optreden tijdens de trail.
Hoe groot is de groep?
De groep bestaat uit +/- 35 personen. Bij het wandelen zelf zal de groep sowieso gesplitst worden in meerdere kleine groepjes, zodat elk groepje op zijn eigen tempo kan wandelen en genieten van de trail.
Moet ik de groep volgen of kan ik m'n eigen ding doen?

Dit bepaal je zelf... Maar Albanië, Kosovo en Montenegro zijn absoluut geen gemakkelijke landen om er helemaal alleen op uit te trekken als je er nog niet veel ervaring mee hebt. Onze gidsen hebben een prachtig traject uitgestippeld dat iedereen met een gezonde basisconditie zou moeten kunnen afleggen. Van hen krijg je dagelijks een duidelijke briefing, en zij zijn er ook als back-up voor mocht je hulp nodig hebben. Het is echter niet de bedoeling dat er in één groep wordt gewandeld, maar wel dat iedereen zijn eigen tempo bepaalt en tegelijkertijd kan rekenen op de gidsen.

Hoeveel kilometer leg ik af?
Over de hele week zal je in totaal zo'n 75 km afleggen, waarbij de etappes per dag variëren tussen de 10 en 20 km. De dagen zijn goed verdeeld en uitgebalanceerd zodat er een mooie verdeling is tussen het aantal afgelegde kilometers en het aantal overwonnen hoogtemeters.
Moet ik mijn rugzak zelf dragen?

Je kan je rugzak zelf dragen, maar vaak is het aangenamer om minder gewicht te moeten dragen tijdens het wandelen.

Daarom bieden we bagagetransport (*) aan met een ezeltje (of paardje). Dit houdt in dat zowel je rugzak als je kampeermateriaal op de rug van een ezel wordt gebonden en van de ene slaapplaats naar de andere wordt gebracht. Door dit bagagetransport aan te bieden steunen we de lokale bevolking.

We raden wel aan om ook een goede dagrugzak mee te nemen om basisbenodigdheden als water, snacks, een regenjas, etc. in te dragen.

(*) Als je bagagetransport hebt bijgeboekt is het belangrijk dat je enkel de meest essentiële zaken meeneemt op je trektocht. Je bagage mag max 12 kg per persoon wegen, dit is inclusief camping gear (tent, matje, slaapzak), wat meestal rond de 5 kg weegt. Het is niet toegelaten om met meerdere personen één bagagetransport te reserveren, dit om het dierenwelzijn van de paardjes of ezeltjes te respecteren en hen niet te overladen. Rugzakken en gewone zakken zijn toegelaten, maar geen hardcases!

In het basecamp in Plav kan je overbodige spullen achterlaten. Neem hiervoor een extra tas met bagagelabel mee. 

Moet ik in goede conditie zijn?

Je hebt een goeie basisconditie nodig voor The Balkan Trail.

Je wandelt meestal tussen de 5 - 8 uur per dag en wandeluren kunnen ook langer zijn om passen of pieken over te steken (meestal optioneel). De dagelijkse stijgingen zijn meestal rond de 900 tot 1000 meter.

Hoewel je dus geen ervaren trekker hoeft te zijn, heb je wel een gezonde basisconditie nodig.

Sowieso zijn er ook steeds de gidsen om je te begeleiden als je eens een minder moment hebt.

Join The Trip

Klik op een datum hieronder om je boeking te starten

Calendar loading

Volg ons op Instagram

@thebalkantrail

Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail
Instagram picture of Balkan Trail